Aukce energií: vítěz 2016 i 2017

08.04.2017 12:28

Aukce energií pořádají různá uskupení, společnosti či municipality (města, malé obce, atd.). V článku se zaměříme pouze na jednu, populární aukci energií, která není omezena místem či regionem odběratele. Elektronická aukce energií od dTestu.

 

Vítězná nabídka

V roce 2016 i 2017 splnila podmínky a poskytla nejlepší nabídku společnost Europe Easy Energy (3E). Výhodou pro ty, kteří se aukce neúčastnili je, že její nabídku je možné dostat i nyní po konci této aukce - nabídka 3E.

 

 

Co musí vítěz splňovat

Obecně prospěšná společnost dTest (poznámka: největší spotřebitelská organizace v České republice) pravidelně pořádá aukce energií, které se mohou účastnit všichni zájemci, kteří nemají nějaký (bránící) smluvní závazek ke svému stávajícímu dodavateli (např. fixace odběru po určitou dobu). 

Společnost dohlíží na to, aby byly poskytnuty co nejlepší podmínky případným zákazníkům, kteří se aukce účastní. Především se jedná o:

  • dobrou cenu
  • přehledné podmínky
  • smlouva na 1 rok bez automatického prodloužení,
  • bez skrytých poplatků,
  • vztah odběratele a dodavatele bez sankcí a pochybných závazků

Dále pak společnost dTest na svých stránkách uvádí, že podmínkou účasti na aukci je souhlas přistoupení k "Etickému kodexu obchodníka v energetických odvětvích a zajištění kvalitního zákaznického servisu, a to i prostřednictvím e-mailu či telefonu".

dTest o.p.s. pořádá aukci energií ve spolupráci s nizozemskou společností Pricewise Services BV, která je pořadatelem aukcí v západních zemích (Nizozemko, Španělsko a další).

 

Závěrem

Slogany jako Chci levnější nebo výhodnější energii se dostávají do reálné podoby. Zákazníci, kteří si nechtějí jednotlivě porovnávat ceny energií určitě hromadnou aukci ocení. Avšak, aukce energií má i svá "malá proti", ale to tom až příště.

 

Zpět

Sháníte dodavatele?

  • Tepelná čerpadla
  • Fotovoltaika
  • Izolace, rekonstrukce a další

Poptávka

Srovnání cen energií

Přidat na Seznam.cz

© 2011-2024 Všechna práva vyhrazena. Srovnání cen elektřiny a plynu online. Stránky využívají cookies - užíváním s tím vyjadřujete souhlas. Stránky obsahují reklamní sdělení.

Vytvořeno službou Webnode