Jak ušetřit na elektřině? 3 rychlé tipy

08.06.2015 15:36

Jak ušetřit za elektřinu - 3 tipyUšetřit na elektřině můžete nejenom sledováním ceny, nebo nejlépe rovnou porovnáváním konkurečních nabídek dodovatelů elektřiny, ale také úsporamy přímo v domácnosti.

Následující tři tipy Vám dokáží v domácnosti (roční spotřebou elektřiny ve výši 8000 Kč) optimálně ušetřit zhruba 13,5%. 

Základní tipy na úspory elektrické energie:

1. Nenechávat zbytečně svítit

Ačkoli dnes již tato položka není nikterak vysoká, jelikož již mnoho spotřebitelů užívá LED žárovek a osvětelení.

2. Nenechávat spotřebiče ve stand-by režimu

Pokud to není nutné - např. z důvodlů nastevení nahrávní atp. (některé spotřebiče využívá ve stand-by režimu spotřeby až 50 wattů (!), proto je dobré buď změřit odběr spotřebiče speciální elektronickým měřidlem spotřeby, nebo se podívat např. do návodu, kde by tyto informace mají být uvedeny.

3. Porovnejte nabídky dodavatelů elektřiny

Pravidelné porovnávání cenových a zákaznických (klientská linka, slevové kupony do obchodů, atp.) nabídek může ušetřit výrazné finanční prostředky, jelikož dodavatelé své ceny mění několikrát v roce a bojují o zákazníky - porovnání nabídek můžet provést zde.

Bonusový tip: vybírejte a kupujte spotřebiče také dle energetické třídy, která určuje energetickou náročnost zařízení a je uvedena na tzv. energetickém štítku (tímto štítkem jsou vybaneevy prakticky všechna elektrická zařízení pro domácnosti. Nejúspornější třídou je v současnosti výrobek v třídě A+++.

 

Zpět

Sháníte dodavatele?

  • Tepelná čerpadla
  • Fotovoltaika
  • Izolace, rekonstrukce a další

Poptávka

Srovnání cen energií

Přidat na Seznam.cz

© 2011-2024 Všechna práva vyhrazena. Srovnání cen elektřiny a plynu online. Stránky využívají cookies - užíváním s tím vyjadřujete souhlas. Stránky obsahují reklamní sdělení.

Vytvořeno službou Webnode