Postup při změně dodavatele energií

03.11.2016 16:50

Postup při změně dodavatele elektřiny a plynu

Díky liberalizovanému trhu s energetickými komoditami, lépe řešeno plynem a elektřinou, mají možnost čeští zákazníci-odběratelé volně přecházet mezi dodavateli. Tím získávají volnost ve výběru vhodného dodavatele, který vyhoví jejich potřebám - např. cenou, kvalitou zákaznických služeb a podobně. Je tedy na nich samotných, kterého dodavatele mají a tedy i kolik platí a jaký mají zákaznický servis.

Změnou dodavatele nedochází k přerušení dodávky energie - plyn nebo elektřina jsou stále stejné a dochází jenom ke změně dodavatele

Na našem serveru máte možnost srovnání cen energií mezi jednotlivými dodavateli. Můžete tak porovnat jednotlivé nabídky a vybrat si tu vhodnou - zdarma a pohodlně od počítače.

Mimo možnost srovnání ceníkových a akčních nabídek dodavatelů, mohou uživatelé také v případě zájmu o některou z nabídek využít vyřízení změny dodavatele (přechodu k jinému dodavateli). Tento servis je pro uživatele Energie123.cz zdarma. Po výběru, některé z nabídek, která vyjde v kalkulačce cen energií, může jedním kliknutím projevit zájem a bude kontaktován na základě poskytnutých kontaktních údajů.

Jak změna dodavatele probíhá?

  • Necháte si srovnat nabídky dodavatelů - elektřiny nebo plynu
  • Objednáte - objednáte si zvolenou nabídku.
  • Zavoláme - probereme s Vámi další kroky.
  • Vyřídíme - celá žádost o změnu a její bude provedení zdarma.
  • Šetříte - dokončeno - začínáte šetřit na energiích!

Příklad:

Zákazník si nechá dle zadaných údajů porovnat nabídky. Aplikace mu ukáže, který dodavatel je pro něj cenově nejvýhodnější. Na jedno kliknutí si může vybrat vhodnou nabídku a objednat si změnu dodavatele. Telefonní operátor ho kontaktuje, potvrdí mu objednávku a vyplní s ním žádost. Zákazník obdrží smlouvu o změně dodavatele k podepsání. Nemusí se o nic starat - smlouvu jenom podepíše a pošle zpátky operátorovi. Vše zdarma, žádné triky a skryté obchodní podmínky. Objednávka je nezávazná, takže pokud se nakonec rozhodnete dodavatele neměnit, není to žádný problém.

 

Jak se změnou dodavatele začít?

Vyberte si někteoru z našich srovnávacích kalkulaček cen energií ...

srovnání ceny plynu Srovnání ceny elektřiny

Bez plynu nebo elektřiny rozhodně nebudete...

Změna dodavatele energie je papírování, které nemá vliv ani na plyn nebo elektřinu, které k vám jsou dodávány, ani na zařízení, které jej přepravuje. Přerušení dodávky energie tedy v žádném případě nehrozí. Nehrozí ani v případě, kdy by nějaký dodavatel například zkrachoval. V takovém případě se o dodávky musí postarat jiný dodavatel tzv. dodavatel poslední instance. 

Pro představu si proces můžete představit na prakticky podobné situaci, kdy zákazník žádá o přestup k jinému mobilnímu/telefonnímu operátoru - telefon, SIM karta a telefonní číslo mu zůstávají, změní se pouze dodavatel mobilních služeb a s tím tedy i ceny hovorů, SMS, internetu a podobně.

Zpět

Sháníte dodavatele?

  • Tepelná čerpadla
  • Fotovoltaika
  • Izolace, rekonstrukce a další

Poptávka

Srovnání cen energií

Přidat na Seznam.cz

© 2011-2024 Všechna práva vyhrazena. Srovnání cen elektřiny a plynu online. Stránky využívají cookies - užíváním s tím vyjadřujete souhlas. Stránky obsahují reklamní sdělení.

Vytvořeno službou Webnode