Topíte elektřinou nebo plynem? Dodavatele změňte nejlépe v létě

10.08.2016 23:14

Topení elektřinou nebo plynemPřed příchodem topné sezóny je dobré zkontrolovat nejenom stav topné soustavy a technického zařízení celkově, ale i své výdaje za energie, které k topení potřebujeme. 

Nejenenom ti, co topí pevným palivem (pelety, dřevo, uhlí, atp.), musí sledovat ceny komodit. Tento článek je určen těm, kteří topí plynem nebo elektřinou.

Kontrola výdajů za energie

Pokud vám již přišla souhrnná roční fakturace nebo pokud máte přehled o svých výdajích, zkontrolujte si v našem kalkulátoru cen energií a nabídek dodavatelů (pro plyn nebo elektřinu), jestli někde může získat svou spotřebu levněji a ušetřit.

Přechod k levnějšímu dodavateli

Pokud vás nějaká z nabídek zaujme (levnější, lepší služby a prostě je z nějakého důvodu výhodnější) a máteli smlouvu na dobru neurčitou, můžete změnit dodavatle tzv. bez závazků a nějakého zbytečného čekání a prodlužování. I tak může trvat změna až 3 měsíce (záleží na rychlosti současného dodavatele). Jelikož může být délka přechodu až tři měsíce, změnu provádějte v létě, aby bylo možné případně topit již za nižší cenu

Tip: přes naší kalkulačku si můžete sjednat vybranou nabídku a požádat o bezplatnou změnu k jinému dodavateli – veškeré vyřízení a celý přechod je zdarma.

Jestliže je vaše smlouva u současného dodavatele na dobu určitou, budete moci podat výpověď k určitému termínu, který je uveden u vaší smlouvy. Standardně je možné podat výpověď stávajícímu dodavateli kdykoliv před stavenovým termínem ve smlouvě, pak ale musíte počítat se sankčními poplatky (od stovek až po tisíce korun).

„Od ledna 2016 došlo k celkem 260 000 změnám dodavatele elektřiny a plynu.“
 

Zpět

Sháníte dodavatele?

  • Tepelná čerpadla
  • Fotovoltaika
  • Izolace, rekonstrukce a další

Poptávka

Srovnání cen energií

Přidat na Seznam.cz

Články

© 2011-2024 Všechna práva vyhrazena. Srovnání cen elektřiny a plynu online. Stránky využívají cookies - užíváním s tím vyjadřujete souhlas. Stránky obsahují reklamní sdělení.

Vytvořeno službou Webnode