Povinné revize kotlů na tuhá paliva

05.11.2016 22:00

Topení v kotle na tuhá palivaDo konce roku musí mít všechny kotle na tuhá paliva revizi. Týká se to prakticky všech kotlů (tzn. s příkonem 10 kW a více), kterými se v České republice topí. 

Pokud máte kotel na tuhá paliva a nemáte k němu příslušnou revizi, kterou jste povinni získat do 31.12.2016, vystavujete se riziku pokuty 20.000 Kč od ledna 2017. Prokol o revizi je nutné mít k dispozici pro případ kontroly z místního obecního úřadu, který je oprávněn provádět kontroly a zjišťovat, jestli má provozovatel kotle revizní protokol.

V případě, že revizi nemáte, doporučujeme co nejrychleji poptat služby revizního technika: Poptávkový formulář na revizi kotle.

Zavedení revizí kotlů na tuhá paliva je důsledkem politiky českých vlád, které se snaží zmírňovat zdravotní rizika, která jsou způsobena nezodpovědným spalováním v topných zařízeních (spalování odpadů, nevhodného topiva, atd.). Této politice slouží i například tzv. kotlíkové dotace, které pomáhají k obnově starých kotlů za nové.

Zpět

Sháníte dodavatele?

  • Tepelná čerpadla
  • Fotovoltaika
  • Izolace, rekonstrukce a další

Poptávka

Srovnání cen energií

Přidat na Seznam.cz

© 2011-2024 Všechna práva vyhrazena. Srovnání cen elektřiny a plynu online. Stránky využívají cookies - užíváním s tím vyjadřujete souhlas. Stránky obsahují reklamní sdělení.

Vytvořeno službou Webnode