Zdražování elektřiny začalo: Průměrná cena za 1 kWh překročila 4 Kč

31.08.2018 12:34

Zdražení elektřiny

Na sklonku roku byl publikován článek "Ceníky elektřiny a plynu pro rok 2018 = zdražování", který vypadal jako něco, co se nestane. Bohužel se stalo. Prakticky od 1. kvartálu letošního roku dochází k výrazným tendencím v zdražování konečné ceny elektřiny (ale částečně již i plynu, ačkoliv zde, předpokládáme, to nebude tak výrazné). 

Průměrná cena za 1 kWh překročila 4 Kč. Na výrazný směr zdražování upozorňují i přední odborníci. Příkladem za všechny je pan Michal Šnobr, který upozorňuje na "lavinu" v cenách energií. Aktuální data ukazují, zdražení komoditní složky ceny o vyšší desítky procent.

 

 

Fixace ceny nebo bez závazku?

Východiskem může být, pro některé odpozující, fixace smlouvy, resp. lepe řečeno její ceny i na několik let. Zde je však dobré vybírat opravdu kvalitního dodavatele, ktetý poskyuje fér smlouvy (bez nesmyslných sankčních poplatků, zpoplatněné zákaznické podpoře, atp.). 

Díky fixaci zůstanou zákazníkům předem smluvené ceny po určenou dobu. Po skončení již je účtována tržní cena za kWh, jako u zákazníků bez fixace.

Situace na energetickém trhu se může změnit, ale v tomto případě pouze tím, že nebude nárůst tak extrémně vysoký a dojde k umírnění. Dodavatelé ještě stále drží komoditní složku ceny relativně nauzdě, ale za pár týdnů či měsíců se zdražení projevý ve většině ceníků.

Zpět

Sháníte dodavatele?

  • Tepelná čerpadla
  • Fotovoltaika
  • Izolace, rekonstrukce a další

Poptávka

Srovnání cen energií

Přidat na Seznam.cz

© 2011-2024 Všechna práva vyhrazena. Srovnání cen elektřiny a plynu online. Stránky využívají cookies - užíváním s tím vyjadřujete souhlas. Stránky obsahují reklamní sdělení.

Vytvořeno službou Webnode