ČEZ snižuje ceny energií: Nový koncept fixovaných produktů pro zákazníky

09.02.2023 11:43

ČEZ Prodej, největší dodavatel energií v Česku, ohlašuje zlevnění některých svých produktů v důsledku klesajících velkoobchodních cen energií. Společnost plní svůj závazek a upravuje ceníky elektřiny i plynu, aby ceny byly výrazně pod cenovými stropmi. Tyto ceny se dostanou až na 1 500 korun za MWh u plynu. Tyto produkty budou k dispozici pro stávající zákazníky, kteří chtějí prodloužit své smlouvy, a také pro nové i zákazníky na produkt na dobu neurčitou.

„Úspora oproti stropu bude opravdu výrazná. V případě tříleté fixace se zákazník topící plynem dostane až na 1 500 korun za MWh, což je o 1 000 korun a 40 procent níže, než jsou zastropované ceny. Domácnost bydlící v rodinném domě, která topí plynem, takto ušetří oproti stropu cca 10 000 korun ročně. U elektřiny bude úspora oproti stropu až 700 korun na megawatthodinu. Ceny elektřiny nejdou dolů tak rychle jako ceny plynu, ale my doufáme, že to je jen otázkou čas,“ vysvětluje generální ředitel ČEZ Prodej (Tomáš Kadlec). „V tuto chvíli máme cca 1,5 milionu našich stálých zákazníků na fixacích a stovkám tisíc z nich budou fixace brzy končit. Chceme jim nabídnout skutečně výhodnou cenu. Produkt je samozřejmě otevřený i zákazníkům s ceníkem na dobu neurčitou.“

ČEZ Prodej také přichází s novým konceptem fixovaných produktů, kde se během fixace promítne očekávaný pokles cen na trzích. Tyto produkty umožňují zákazníkům plně využít výhod klesajících velkoobchodních cen a zajistí jim každoroční snižování. Společnost plánuje pravidelně aktualizovat své ceníky během letošního roku a pokud budou velkoobchodní ceny dále klesat, bude i nadále snižovat koncové ceny pro zákazníky.

ČEZ Prodej tak přichází s inovativním řešením pro své zákazníky, kteří tak budou moci využít výhod klesajících cen energií na trzích. Společnost zároveň plánuje pravidelně aktualizovat své ceníky a pokud budou velkoobchodní ceny klesat, bude i nadále snižovat ceny pro své zákazníky.

 

Tabulka: Plyn/Elektřina s klesající cenou (obchodní složka):

 Období

Plyn (vytápění)

Elektřina (D02)

1. rok

Strop (2500 Kč)

Strop (5000 Kč)

2. rok

2090 Kč

4690 Kč

3. rok

1500 Kč

4332 Kč

 

Zdroj: TZ

Zpět

Sháníte dodavatele?

  • Tepelná čerpadla
  • Fotovoltaika
  • Izolace, rekonstrukce a další

Poptávka

Srovnání cen energií

Přidat na Seznam.cz

© 2011-2024 Všechna práva vyhrazena. Srovnání cen elektřiny a plynu online. Stránky využívají cookies - užíváním s tím vyjadřujete souhlas. Stránky obsahují reklamní sdělení.

Vytvořeno službou Webnode