Innogy snižuje ceny energií pod vládou stanovený strop

06.02.2023 12:10

  • Innogy snižuje ceny energií - plynu a elektřinySleva z komoditní ceny plynu pro stávající zákazníky s produktem Standard už od 1. ‍února
  • Úspora u otopu průměrně 3 ‍000 Kč za rok oproti stropu

Skupina Innogy rozšířila skupinu dodavatelů, kteří snižují ceny pod vládou stanovený limit.

Stávající zákazníci, kteří využívají produkt Standard, budou mít komoditní cenu plynu pod cenovým stropem stanoveným vládou - tedy pod 3025 Kč za megawatthodinu (MWh) dodané suroviny. K této ceně je nutné připočítat regulovanou složku.

Opatření platí pro tyto zákazníky od 1. února 2023 až do konce roku 2023 a týká se téměř 320 tisíc zákazníků, kteří uzavřeli smlouvy s Innogy na dobu neurčitou do konce roku 2022.

Sleva na produkt Standard na dobu neurčitou dosáhne podle společnosti 18 procent ze současných ceníkových cen pro zákazníky, kteří používají plyn jako zdroj tepla. Tato sleva zajistí úsporu přibližně 240 Kč za MWh pod současným vládním cenovým limitem. 

Zákazníci, kteří topí v běžném rodinném domě, tak ročně ušetří oproti limitu průměrně 3000 korun. U zákazníků, kteří používají plyn pouze pro vaření, dosáhne sleva dokonce hodnoty 34 procent. Společnost E.ON oznámila minulý týden, že od 15. února 2023 snižuje ceny pod vládou stanoveným limitem jak u plynu (3025 Kč/MWh), tak i  cenu u elektřiny (6050 Kč za MWh). Tyto sumy se týkají pouze samotné suroviny, nezahrnují regulovanou složku energií.

Více v tiskové zprávě.

Zpět

Sháníte dodavatele?

  • Tepelná čerpadla
  • Fotovoltaika
  • Izolace, rekonstrukce a další

Poptávka

Srovnání cen energií

Přidat na Seznam.cz

© 2011-2024 Všechna práva vyhrazena. Srovnání cen elektřiny a plynu online. Stránky využívají cookies - užíváním s tím vyjadřujete souhlas. Stránky obsahují reklamní sdělení.

Vytvořeno službou Webnode