Peníze z Dešťovky rozebrány

30.05.2017 19:48

Vyčerpání peněz dotace na dešťovou a odpadní voduDotační program Dešťovka byl 28 hodin od spuštění vyčerpán. Celkem bylo připraveno 100.000.000 Kč na zádržené systémy srážkové a odpadní vody. 

Novinkou bylo mj. to, že žadatelům bylo umožňeno vyplnit a odeslat žádost o dotaci pomocí online formuláře přímo na stránkách programu. To celý proces výrazně zrychlilo a zjednodušilo.

„O přidání dalších peněz budeme jednat po vyhodnocení žádostí. Každopádně pracovníci fondu jsou připraveni hodnotit žádosti okamžitě a do tří neděl můžeme mít jasno,“ dodal ministr životního prostředí Brabec.

V létě by mohla být otevřena další výzva k předkládání žádostí s rozpočem dašlích 100 milionů korun. Vyhodnocení těch stávajících úředníci stihnou do zhruba 3 týdnů. 

Největší zájem byl o oblast podpory pro systémy na dešťovou vodu určenou pro splachování a současně zalévání zahrady, kde může výše podpory dosáhnout až na 30.000 Kč a dalších 3.500 Kč za každý m3 obsahu nádrže pro sběr vody.

Více informací o programu Dešťovka.

Zpět

Sháníte dodavatele?

  • Tepelná čerpadla
  • Fotovoltaika
  • Izolace, rekonstrukce a další

Poptávka

Srovnání cen energií

Přidat na Seznam.cz

Anketa

Program Dešťovka je:

Celkový počet hlasů: 162

© 2011-2024 Všechna práva vyhrazena. Srovnání cen elektřiny a plynu online. Stránky využívají cookies - užíváním s tím vyjadřujete souhlas. Stránky obsahují reklamní sdělení.

Vytvořeno službou Webnode