Porovnání cen energií v Česku - kde najít nejlevnější dodavatele

09.03.2023 19:09

Porovnání cen energií - kde najít nejlevnější dodavatele

V dnešní době je pro mnoho lidí důležité najít nejlepší a nejlevnější zdroj energie. S růstem počtu dodavatelů energie v Česku se však může stát, že ztratíte přehled o tom, kde najít nejlepší nabídky. V této příručce se zaměříme na to, jak porovnat ceny energií v Česku a najít nejlevnějšího dodavatele pro vaše potřeby.

 

Jak porovnat ceny energií v Česku

Zjistěte svou spotřebu energie

Než začnete hledat nejlepší nabídky energií v Česku, musíte znát svou spotřebu. Spotřeba energie se obvykle měří v kilowatthodinách (kWh) za měsíc. Zjistěte, kolik kWh energie používáte za měsíc a zapište si to.

Zkontrolujte vaše náklady na energii

Následujícím krokem je zjistit, kolik v současné době platíte za energii. Zkontrolujte svou fakturu za energii a zjistěte, jakou máte cenu kWh energie. Zapište si to, abyste měli srovnatelné údaje.

Srovnávejte nabídky různých dodavatelů

Existuje mnoho různých  dodavatelů energie  v Česku. Každý z nich nabízí různé ceny a slevy. Pro srovnání cen energií můžete použít srovnávače, které vám umožní porovnat ceny a slevy různých dodavatelů. Mezi nejoblíbenější srovnávače patří právě Energie123.cz nebo Ušetřeno.

Zvažte další faktory

Při výběru dodavatele energie však nemusí záležet jen na ceně. Můžete také zvážit další faktory, jako jsou například:

  • Délka smlouvy
  • Typ smlouvy
  • Způsob platby
  • Způsob dodávky energie

Je důležité zvážit všechny tyto faktory při výběru dodavatele energie.

 

Kde najít nejlevnějšího dodavatele energie

Srovnávače energií

Online kalkulačka cen energií, které můžete použít k porovnání cen a nabídek různých dodavatelů energie (Energie123.cz). Srovnávač vám umožní zadat svou spotřebu energie a zobrazí vám nabídky od různých dodavatelů. Díky tomu můžete snadno najít nejlevnější nabídku pro svou spotřebu. Srovnání pro plyn nebo elektřinu

Využím bezplatných služeb zprostředkovatele (společnost, která porovnává nabídky), můžete ušetřit opravdu mnoho starostí, času a stresu. Spotřebitelům zákon navíc umožňuje právo odstoupení již od uzavřené smlouvy v zákonné lhůtě, pokud využijí zprostředkovatele k uzavření smlouvy o dodávkách energií.

Webové stránky dodavatelů

Dalším způsobem, jak najít nejlevnějšího dodavatele energie, je navštívit webové stránky jednotlivých dodavatelů. Většina dodavatelů poskytuje na svých webových stránkách informace o svých nabídkách a cenách. Díky tomu můžete snadno porovnat ceny a slevy od různých dodavatelů. Popravdě toto je hledání opravdu na dlouho a těžké se v tom spotřebitel může vyznat.

Recenze a zkušenosti

Dalším způsobem, jak najít nejlepšího a nejlevnějšího dodavatele energie, je prostudovat recenze a zkušenosti od ostatních zákazníků. Na internetu najdete mnoho recenzí a zkušeností od zákazníků různých dodavatelů. Tento druh informace vám může poskytnout užitečné poznatky o kvalitě služeb a spokojenosti zákazníků.

 

Závěr

S výběrem nejlepšího a nejlevnějšího dodavatele energie v Česku vám mohou pomoci srovnávače energií, webové stránky dodavatelů a také recenze a zkušenosti od ostatních zákazníků. Důležité je zvážit nejen cenu, ale i další faktory, jako jsou například délka smlouvy (s fixací nebo na dobu neurčitou), typ smlouvy, způsob platby a způsob dodávky energie. Porovnání cen energií vám může pomoci ušetřit peníze a najít nejlepší nabídku pro vaše potřeby.

 

Zpět

Otázky a odpovědi: Porovnání cen energií

  • Co je to srovnávač energií a jak funguje?

    Srovnávač energií je online nástroj, který vám umožňuje porovnávat ceny a nabídky různých dodavatelů energie. Stačí zadat vaši spotřebu energie a srovnávač vám zobrazí nejlepší nabídky pro vaše potřeby - Kalkulačka ceny energií.

  • Jak zjistím svou spotřebu energie

    Jednoduše třeba z faktur od současného dodavatele. Případně se můžete u něho přímo informovat nebo z vašich zápisků, pokud si hlídate spotřebu dle elektroměru nebo plynoměru.

  • Jaké další faktory bych měl zvážit při výběru dodavatele energie?

    Kromě ceny je důležité zvážit délku smlouvy, typ smlouvy, způsob platby a způsob dodávky energie. Tyto faktory mohou mít vliv na celkové náklady a kvalitu služeb.

  • Můžu změnit dodavatele energie, když mám stávající smlouvu?

    Ano, můžete změnit dodavatele energie i když máte stávající smlouvu. Pokud se rozhodnete změnit dodavatele, doporučuje se kontaktovat stávajícího dodavatele a řádně ukončit smlouvu nebo využít zprostředkovatele.

  • Jak dlouho trvá změna dodavatele energie?

    Změna dodavatele energie obvykle trvá 3-4 týdny. V tomto období bude nový dodavatel připravovat vaši smlouvu a zajistí připojení k vašemu domovnímu rozvodu energie. V ideálním případě 15 dní.

Sháníte dodavatele?

  • Tepelná čerpadla
  • Fotovoltaika
  • Izolace, rekonstrukce a další

Poptávka

Srovnání cen energií

Přidat na Seznam.cz

Anketa

Kontrolujete si pravidelně cenu energie?

Celkový počet hlasů: 15

© 2011-2024 Všechna práva vyhrazena. Srovnání cen elektřiny a plynu online. Stránky využívají cookies - užíváním s tím vyjadřujete souhlas. Stránky obsahují reklamní sdělení.

Vytvořeno službou Webnode