Výkup přebytků elektřiny za tržní ceny s fotovoltaikou od Woltair

05.04.2023 14:58

Pokud vlastníte nebo plánujete fotovoltaickou elektrárnu (FVE), jistě víte, že během letních měsíců může být produkce elektřiny větší než spotřeba. Tyto přebytky se většinou nevyužijí a jsou "vyhazovány" do sítě, což je velká škoda, nejen z finančního hlediska. Naštěstí existuje služba, která vám umožní využít potenciál vaší solární elektrárny a navíc snížit náklady na energie - jde o výkup přebytků elektřiny za tržní ceny od společnosti TRAMACO ENERGY.

 

Co je Electree?

Spolupráce s Woltair

WoltairWoltair nabízí doplňkovou službu Electree, která umožňuje klientům využít tržní ceny za výrobu elektřiny. Služba je k dispozici od 1.4.2023.

 

Specifikace služby

Electree je registrovaný obchodník se zelenou energií, který se specializuje na výkup elektrické energie ze všech obnovitelných zdrojů energie. Cena 1 kWh elektřiny se odvíjí po hodinách na energetické burze, které se zveřejňují den předem. Služba je automatizovaná a zákazníkovi zůstává stávající dodavatel elektrické energie.

 

Proč využít tuto službu?

Využití potenciálu solární elektrárny

Díky službě Electree mohou zákazníci snadno a efektivně využít potenciál své solární elektrárny a snižovat své náklady na energie.

Snížení nákladů na energii

Běžná domácnost nespotřebuje cca 30 % z výroby své fotovoltaické elektrárny. V létě, když je výroba nejvyšší, vznikají přebytky, které ve většině případů přichází vniveč. Dle dat od zákazníků Woltair v létě přeteče do distribuční sítě až 70 % výroby. Služba tak umožňuje snížení nákladů na energii.

 

Jak funguje Electree?

Když máte nebo plánujete pořídit solární panely, pak můžete za slunečného dne vyrobit větší množství elektřiny, než kolik vaše domácnost spotřebuje. Tyto přebytky se obvykle "ztratí" a nevyužijí. Díky službě Electree můžete tyto přebytky prodat na trhu s elektřinou a získat tak adekvátní finanční odměnu.

Služba je jednoduchá - stačí mít solární panely, které produkují přebytečnou elektřinu, a přihlásit se k této službě. Poté můžete začít prodávat své přebytky elektřiny. Prodej probíhá na trhu s elektřinou za tržní ceny. Vaše přebytky elektřiny budou vždy prodány za nejlepší cenu na trhu.

Navázání druhého EAN

Služba spotového výkupu funguje již velmi dlouho a přechází na to i majitelé fotovoltaik, kteří nemohou své přebytky využít pro svou spotřebu. Jedná se o navázání druhého EAN (od 1.1.2023 je to uzákoněno).

Automatizovaná služba

Zákazník nemusí nic řešit, služba je automatizovaná - "jen chodí peníze".

Poplatek za službu

Za měsíční poplatek 180 Kč (bez 21 % DPH) Vám umožní prodávat přebytky elektrické energie na denním trhu s elektřinou (SPOT).

 

Zpět

Sháníte dodavatele?

  • Tepelná čerpadla
  • Fotovoltaika
  • Izolace, rekonstrukce a další

Poptávka

Srovnání cen energií

Přidat na Seznam.cz

© 2011-2024 Všechna práva vyhrazena. Srovnání cen elektřiny a plynu online. Stránky využívají cookies - užíváním s tím vyjadřujete souhlas. Stránky obsahují reklamní sdělení.

Vytvořeno službou Webnode